“Żona Stefańskiego jest kibicką Wisły” – kuriozalne oświadczenie Cracovii

Cracovia.pl

W meczu z Legią sędzia Lasyk wypaczył wynik meczu, pozbawił Cracovię ewidentnego rzutu karnego. A żona sędziego Stefańskiego według wpisów w Internecie jest kibicką Wisły – czytamy w oficjalnym oświadczeniu “Pasów”.

Tak, to nie żart. Zdarza się, że trenerzy skrytykują pracę sędziów. Ale tym razem Cracovia poszła krok dalej. Wydała oświadczenie po zremisowanych derbach Krakowa z Wisłą 1:1.

“W meczu z Legią sędzia Lasyk wypaczył wynik meczu, pozbawił Cracovię ewidentnego rzutu karnego. Żona sędziego Stefańskiego według wpisów w Internecie jest kibicką Wisły.

Wyznaczenie tej pary do sędziowania derbów samo w sobie nie było odpowiedzialne. Zwłaszcza w kontekście wywiadu J. Filipiaka dla Onetu, krytykującym sędziego Lasyka. Obawialiśmy się złego sędziowania, a rzeczywistość okazała się gorsza niż przewidywania, co wskazują załączone linki do sytuacji z meczu.

Kluby Ekstraklasy nie mają żadnych praktycznych możliwości dochodzenia swoich racji w PZPN. Przez członków Zarządu Cracovii w trakcie meczu przemawiała zwykła ludzka złość i rozżalenie. Takie sędziowanie jak w meczu Cracovii z Wisłą wypacza sens futbolu i jest jednym z głównych powodów, przez które polska piłka klubowa ma się źle” – brzmi pełne oświadczenie Cracovii na ich oficjalnej stronie internetowej.

“Pasy” prezentują także decyzje sędziego, które ich zdaniem były błędne. Rzadko spotykane ruchy, czy kluby piłkarskie powinny sobie na takie coś pozwalać? Pozostawiamy w Waszej ocenie.

Najlepsze oferty bukmacherskie na Euro 2020
20 zł bez depozytu, 600 zł bez ryzyka i bonus 2100 zł na eFortuna.pl