

Kara Gabriela anulowana!
Apelacja "Kanonierów" przyniosła owoc w postaci anulowania czerwonego kartonika, który otrzymał Gabriel podczas meczu z Chelsea.
Angielska Federacja Piłkarska (FA) anulowała czerwoną kartkę stopera Arsenalu, którą dostał podczas derbów Londynu z rąk Mike'a Deana. Przypomnijmy, że Brazylijczyk został usunięty z boiska przez angielskiego arbitra pod koniec pierwszej połowy, kiedy to wdał się w sprzeczkę z Diego Costą. Po meczu wszyscy eksperci zgodnie stwierdzili, że sędzia zachował się nieodpowiednio usuwając z placu gry tylko Gabriela a pozostawiając na nim napastnika "The Blues".
Mimo wszystko to nie koniec kłopotów 24-latka. Brazylijczyk wciąż może jednak otrzymać karę od FA w tym samym, bądź innym wymiarze, jeśli arbitraż federacji rozpatrzy inną sprawę na niekorzyść obrońcy Arsenalu.
Chodzi o to, że Gabriel nie opuścił boiska zaraz po otrzymaniu czerwonej kartki, dlatego zawodnik ma czas na przedstawienie swojego stanowiska w tejże sprawie do godziny 18:00 czasu brytyjskiego w czwartek, 24 września.
Źródło: BBC Sport
Autor: Mateusz Policha
-
Plotki transferoweAssane Diao znalazł się na celowniku klubów z Premier League
Victoria Gierula / 3 kwietnia 2025, 17:52
-
AktualnościCdR: Barca w finale! Ferran znów bohaterem (SKRÓT WIDEO)
Michał Szewczyk / 2 kwietnia 2025, 23:35
-
AktualnościGórnik Zabrze na tropie nowego napastnika. Ścieżki prowadzą do Grecji
Victoria Gierula / 1 kwietnia 2025, 18:38
-
Plotki transferoweJoao Felix musi szukać szczęścia gdzieś indziej. AC Milan nie wykupi go latem
Victoria Gierula / 1 kwietnia 2025, 16:16
-
AktualnościIvan Djurdjević nowym trenerem FKS Stali Mielec
Michał Szewczyk / 1 kwietnia 2025, 14:39
-
1 Liga PolskaTrener Tarasiewicz przed meczem ze Zniczem Pruszków: Będziemy konkurencyjni
Karolina Kurek / 28 marca 2025, 7:26