Kara Gabriela anulowana!

http://live.premierleague.com/

Apelacja “Kanonierów” przyniosła owoc w postaci anulowania czerwonego kartonika, który otrzymał Gabriel podczas meczu z Chelsea.

Angielska Federacja Piłkarska (FA) anulowała czerwoną kartkę stopera Arsenalu, którą dostał podczas derbów Londynu z rąk  Mike’a Deana. Przypomnijmy, że Brazylijczyk został usunięty z boiska przez angielskiego arbitra pod koniec pierwszej połowy, kiedy to wdał się w sprzeczkę z Diego Costą. Po meczu wszyscy eksperci zgodnie stwierdzili, że sędzia zachował się nieodpowiednio usuwając z placu gry tylko Gabriela  a pozostawiając na nim napastnika “The Blues”.

Mimo wszystko to nie koniec kłopotów 24-latka. Brazylijczyk wciąż może jednak otrzymać karę od FA w tym samym, bądź innym wymiarze, jeśli arbitraż federacji rozpatrzy inną sprawę na niekorzyść obrońcy Arsenalu.

Chodzi o to, że Gabriel nie opuścił boiska zaraz po otrzymaniu czerwonej kartki, dlatego zawodnik ma czas na przedstawienie swojego stanowiska w tejże sprawie do godziny 18:00 czasu brytyjskiego w czwartek, 24 września.

Źródło: BBC Sport

Autor: Mateusz Policha


Najlepsze oferty bukmacherskie na Euro 2020
20 zł bez depozytu, 600 zł bez ryzyka i bonus 2100 zł na eFortuna.pl
20 zł bez depozytu, 333 zł bez ryzyka i bonusy 2000 zł na LVBET.pl
21 zł bez depozytu, 230 zł bez ryzyka i bonusy 549 zł na Totolotek.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *