Szybka reakcja na oświadczenie PZPN. Sponsor domaga się wyjaśnień!

Cezary Kulesza

YouTube/Łączy nas piłka

InPost zareagował na ostatnie oświadczenie Polskiego Związku Piłki Nożnej.

PZPN w czwartek wydał oświadczenie w sprawie Mirosława Stasiaka. Działacz znalazł się na liście osób zaproszony na wyjazd do Kiszyniowa, choć w przeszłości był oskarżany o korupcję. To wywołało kolejną aferę. Zdaniem związku – Stasiak został zaproszony przez jednego ze sponsorów.

Na takie sugestie szybko zareagował Rafał Brzoska – prezes InPost. Sponsora strategicznego reprezentacji Polski.

– Sugerowanie przez PZPN, że osoba powiązana z korupcją w piłce, czyli Pan Stasiak rzekomo był zaproszony do Mołdawii przez jednego ze sponsorów (gdzie InPost jest jednym ze sponsorów) jest skandalicznym nadużyciem! Na meczu od nas byli jedynie pracownicy firmy. Oczekujemy natychmiastowego podania informacji, który ze sponsorów rzekomo zaprosił tę osobę. Po drugie – bardzo poważnie zastanawiamy się nad kontynuowaniem wsparcia polskiej piłki w formule, którą ostatnio obserwujemy. Nie pozwolimy na to, by nasz brand był wiązany z korupcją – czytamy na Twitterze.