Jest kara dla Diego Costy za obrażanie sędziego!

Keylor Navas, Diego Costa / fot. Mikołaj Barbanell (Piłkarski Świat)

Komitet Królewskiego Hiszpańskiego Związku Piłki Nożnej ukarał napastnika Atletico Madryt ośmioma meczami zawieszenia. 

Diego Costa w ostatnim ligowym meczu przeciwko Barcelonie ujrzał czerwoną kartkę za mocno obraźliwe słowa w kierunku arbitra głównego. Ten bez zawahania postanowił wyrzucić zawodnika z placu gry. Los Colchoneros ostatecznie przegrali spotkanie z Blaugraną 2:0 po golach Suareza i Messiego. 

Dziś została ogłoszona kara. W komunikacie wydanym przed Komitet Królewskiego Związku Piłki Nożnej możemy przeczytać, że zawodnik otrzymał karę ośmiu meczów zawieszenia, co oznacza że do końca sezonu Diego Simeone nie będzie mógł z niego skorzystać. Dodatkowo będzie musiał zapłacić karę w wysokości 6010 euro. Klub również został pociągnięty do odpowiedzialności i za zachowanie swojego podopiecznego zapłaci 2800 euro. 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przejdź do paska narzędzi